Father of Love Norway

Sekvensen i Vårt Budskap

Publisert Jul 26, 2024 ved/av Azadeh Badiee i Det Evige Evangelium
89 Treff

Følgende en oversettelse av deler av video samt teksten på nettsiden under, der pr. Adrian legger frem stegene i hvordan han ble ledet til det nåtidige budskapet om Guds sanne karakter (som presentert gjennom mye av vår litteratur på Kjærlighetens Far): https://maranathamedia.com/presentation/view/cascading-delight-to-the-character-of-god

Hovedpoenet er at budskapet om Guds Karakter kom stegvis, på samme måte som De tre englenes budskap er et helt budskap, og samtidig et sekvensielt budskap. Dersom man avviser de tidlige stegene, kan man ikke forstå eller dra nytte av de neste stegene som følger. Dette er beskrevet i detalj i kapittel to av denne boka: "Budskapets Sekvens".

***

(Oversatt fra deler av videoen)

For meg startet reisen med budskapet i boken "Identitetskriser". Hovedpoenget i "Identitetskriser" er at verdi skapes gjennom relasjoner, ikke gjennom makt, posisjon og prestasjoner.

1 - Identitetskriger (Verdi gjennom relasjon)

Jeg skrev boka som en som trodde på Treenigheten. Men når jeg først forstod at verdi kommer av relasjon og ikke av makt, posisjon og prestasjoner, og deretter kom jeg over utsagnet "Du er Min elskede Sønn, i deg har Jeg velbehag", så fikk relasjonen forrang i den utvekslingen. Det som gjør utvekslingen verdifull, er relasjonen. Så Matteus 3:17 stod ut for meg, at dette er en far som snakker til en sønn, fordi verdi ligger i relasjonen, ikke i makten. Dette skapte et betydelig skifte i min tenkning.

Når man først skjønner at verdi er gjennom relasjon, basert på budskapet i  boka "Identitetskriser", setter Matteus 3:17 opp en kanal for velsignelse, fordi verdien ligger i det talte ordet.

2 - Matteus 3:17 (Etablerer velsignelsens kanal)

Matteus 3:17 danner navet for "Du er Min elskede Sønn, i deg har Jeg velbehag". Prinsippet for velsignelsens kanal, der foreldre taler til sine barn, ektemenn taler til sine hustruer, eller eldste taler til sine menigheter, er alle modellert etter Matteus 3:17, nemlig at verdi kommer av relasjon. Det danner grunnlaget for boken "Life Matters".

3 - "Life Matters" (Velsignelsens kanal)

"Life Matters" handler om velsignelsens kanal, og rammeverket for å etablere hjem, lokalsamfunn og menigheter, basert på et forhold som gjenspeiler forholdet mellom Faderen og Sønnen. Og det førte så til "Det guddommelige mønsteret".

4 - Det guddommelige mønsteret (kilde og kanal)

Når man har verdi gjennom relasjon, så kan Jesus være født uten å miste sin verdi. Jeg fikk nettopp noen tilbakemeldinger denne uken. Det var en mente at Det guddommelige mønsteret er filosofisk nonsens, fordi det gjør Sønnen til en kanal, noe som betyr at Han er underordnet, som igjen betyr at Han er underlegen. Vedkommende har ikke forstått prinsippet i Identitetskriger, at verdi ligger ikke i posisjon, men i relasjon! Identitetskriger er avgjørende for å forstå Det guddommelige mønsteret. For å forstå hva Det guddommelige mønsteret er for - kilde og kanal for hva? Vel, for velsignelsen, som er Ånden! 

Dette er sekvensen av hvordan alt dette flyter sammen.

Når vi forstår Det guddommelige mønsteret, at alt kommer i kilde-kanal, og at det finnes en kanal for velsignelse som vi søker etter, da setter Det guddommelige mønsteret opp prinsippet for Sabbaten.

5 - Sabbaten er en kanal for velsignelsens ånd

Basert på Det guddommelige mønsteret som en kanal for velsignelse, der du får verdi gjennom relasjon, førte dette til en forståelse av vedtektene.

6 - Vedtekter og rettsregler som en velsignelse

Og selvfølgelig blir vedtektene da ting vi ikke lenger er redde for. For det er ikke verdi gjennom ytelse, men verdi gjennom relasjon. Så vektleggingen er på relasjonen [mellom Far og Sønn] i sabbaten, sammen med velsignelsen, som bringer til oss vår verdi.

Så sabbaten som et guddommelig mønster blir SabbatER, og vi får nymåner og høytidene, der velsignelse kan finne sted.

7 - Sabbater som et guddommelig mønster

Da jeg forsto at verdi er gjennom relasjon og at det fantes en kanal for velsignelse, var min neste tanke: Når er den beste tiden å gjøre dette på [dvs. å kanalisere Faderens velsignelse]? Vel, sabbaten er den beste tiden å gjøre dette på. Finnes det noe mer utover dette? Vel, hvis det finnes en kanal for velsignelse, da må sabbaten ha et forsterker system; fordi Jesus er avglansen, forsterkeren til Faderens herlighet, da må sabbaten ha en forsterker. Hva er forsterkeren? SabbatENE, de årlige sabbatene! Det gir bare så mye mening, når du først kommer inn i denne rekkefølgen.

Når du først er inne i denne prosessen, og Det guddommelige mønsteret er blitt låst opp på grunn av forståelsen at verdien er gjennom relasjon... for dette var den store kampen jeg hadde i perioden 2001 til 2007: Hvordan kan Jesus være Sønnen og samtidig likeverdig med Faderen? Det var den store konflikten i mitt sinn. Jeg hadde ikke problem med Sønneforholdet, men jeg kjempet med verdispørsmålet. Hvis Han er en Sønn, så er Han en kanal, så er Han underordnet, og hvis Han er underordnet, så tukler man med Hans guddommelighet. Og vi kan ikke tillate at det tukles med Hans guddommelighet, for det må være et fullkomment guddommelig offer. Vi har hørt denne typen språkbruk. Jeg var veldig opptatt av at vi ikke ønsket å svekke Hans guddommelighet. Dette var virkelig veldig viktig. Men Identitetskriger låste det opp.

Første gang jeg presenterte om Identitetskriger var på en sabbat i den syvende måneden, som var, hvis jeg følger kalenderen riktig, dagen etter Forsoningsdagen. Det var en sabbat på den syvende dagen, i den syvende måneden, i det syvende året. Det var da dette budskapet i Identitetskriger først kom ut. Jeg hadde ingen anelse om at det var slik. Men hvis velsignelser strømmer til de fastsatte tidene, var det dette budskapet som låste opp mitt sinn og fikk meg til å starte denne reisen, som har vært en utrolig reise for de av oss som har vært på denne veien en stund. Det har vært en utrolig reise med tanke på hvor den går.

Det neste skrittet, når det gjelder Det guddommelige mønsteret, var å se dette mønsteret i Helligdommen, i Testamentene ... i Paktene.

8 - Det guddommelige mønsteret i Paktene

Å anvende Det guddommelige mønsteret på paktene er det som for meg personlig åpnet opp for, jeg antar at det sannsynligvis er feil ord, men den Hellige Gralen; den Hellige Gralen av å prøve å forstå hva det er med paktene som er så viktig for senregnet; hvorfor er det viktig? Våre folk forstår ikke engang hvorfor det er så viktig. "Å utslette forskriftene håndskrift... Takk Gud for at Han naglet alt det til korset!" Det er bare helt tydelig at Waggoner og hans budskap ble avvist og forkastet. Og stakkars gamle Robert Wieland gikk i graven uten at Kirken noen gang aksepterte dette prinsippet.

Igjen takker jeg Herren for arbeidet til Paul Penno, som skrev "Golgata ved Sinai". Da jeg leste den boken, og deretter anvendte prinsippene i Det guddommelige mønsteret, forsto jeg at paktene er et guddommelig mønster, der den gamle pakten faktisk er en døråpning til den nye pakten. Har du noen gang hørt det uttrykt slik før? Den gamle pakten er faktisk en døråpning til den nye pakten. Jeg har alltid hørt det uttrykt at det er et opposisjonelt system. Men når du forstår Det guddommelige mønsteret, åpnes det plutselig opp: dette er et guddommelig mønster! Jeg må være forsiktig med terminologien; den gamle pakten har en dødens tjeneste. Hensikten med den gamle pakten er å bringe død. Men saken er at du ikke kan komme inn i den nye pakten før du dør, og det er det den gamle pakten er til for.

Gud ønsker ikke at vi skal gå gjennom denne prosessen, men fordi vi er Adams barn, fordi vi er fremmedgjorte fra mors liv, fordi vi er kommet på avveier, fordi vi er fulle av opprør, på grunn av alle disse tingene, kan vi ikke unngå dette. Vi ønsker å behage Gud i henhold til våre gjerninger og løfter. Gud kjenner oss; Han vet hvordan vi er.

Vi ser på loven i den gamle pakten, og vi sier: "Jeg kan ikke gjøre dette lenger!" Og Gud sier: "Fantastisk! Nå kan du innse at du er klar for en Frelser; at du trenger en Frelser." For før du innser at du er død, at du er så godt som ferdig, trenger du ikke en Frelser. Inntil du gir opp alt håp om deg selv, vil du fortsette å prøve å behage Gud. Og den gamle pakten er en dødens tjeneste, skrevet og inngravert i stein. "Bokstaven dreper, men Ånden gjør levende." Det som er interessant er at ordet "men" er ordet "de" på gresk, som kan bety opposisjonelt, eller det kan bety en fortsettelse. Så: "Bokstaven dreper, OG Ånden gjør levende." Det er en guddommelig mønstersekvens. Loven er vår læremester for å føre oss til Kristus, slik at vi kan bli rettferdiggjort ved tro. Dette har vært den store brikken i puslespillet. Det er egentlig veldig enkelt når man først forstår det.

Den gamle pakten er den veien hvorigjennom man mottar den nye pakten, som er rettferdighet ved tro. Hvis vi i vår natur hadde hatt evnen til å si: "Ja Herre, amen, jeg er enig i alt det som Du sier", når Gud sier: "Du er en synder. Du trenger nåde", da hadde vi ikke hatt behov for dødens tjeneste. Men vi er ikke enige med Ham. "Det kjødelige sinn er fiendskap mot Gud, det er ikke underkastet Guds lov, og det kan heller ikke være det." Vi, av natur, tror ikke på Gud. Derfor må loven komme inn og vise oss våre synder.

Loven virker både i den gamle pakten og i den nye pakten. I den gamle pakten dreper loven oss. I den nye pakten er loven gitt oss i Kristi rettferdighet. Jeg dekker et stort område her. Men dette er virkelig veldig viktig for å forstå prosessen med fordømmelsens tjeneste (den gamle pakten) som fører til Åndens tjeneste (den nye pakten).

Når vi forstår dette systemet, er vi klare til å forstå Guds karakter.

9 - Guds karakter

Spørsmålet om loven i Det gamle testamente er det som hindrer de fleste av oss i å forstå Guds karakter. Vi har fortsatt forvrengte konsepter om Guds karakter i Det gamle testamente. Og den eneste måten vi kan frigjøre oss fra alle problemene vi støter på i Det gamle testamente, er ved å skape et dispensasjonelt system som skyver fortellingene i Det gamle testamente fra oss, slik at vi ikke lenger er knyttet til det. Det er en måte å redde ansikt på, for alternativet i det gamle systemet er ikke bra. Men det er fordi det gamle systemet er et opposisjonelt system, som står i motsetning til Det guddommelige mønsteret, som står i motsetning til Faderen og Sønnen. Alt dette er knyttet sammen.

Så dette er reisen, og jeg legger den bare ut i form av:

⦁ Verdi-systemet (Identitetskriger)
⦁ Faderen og Sønnen
⦁ Familiens kanal for velsignelse
⦁ Kilde-kanal (Det guddommelige mønsteret)
⦁ Sabbatene, som fører til sabbatsbeseglingen
⦁ Paktene, som deretter åpner opp for 
⦁ Guds karakter

***

(Oversatt fra nettsiden)

1. Identitetskriger - introduserer det relasjonelle verdisystemet: at vår verdi ligger ikke i oss selv og hva vi kan prestere eller hva vi har og eier. Vår verdi ligger i Gud og at vi er Hans barn som Han er glad i. (https://fatheroflove.info/book/view/identity-wars)

2. Matteus 3:17 - "Dette er Min elskede Sønn" i et relasjonelt system gjør relasjonen til en virkelighet; at det er en Far som snakker til en Sønn; Jesus kan si "Min Far er større enn Jeg" uten at det tar noe bort fra Hans verdi, fordi Han er Faderns Sønn. Faderen har så mye autoritet som Sønnen vil gi Ham. (https://fatheroflove.info/book/view/wisdom-of-god)

3. Life Matters - bringer det relasjonelle verdisystemet, som kommer til uttrykk gjennom velsignelsen, inn i familien, der faren sier til sin kone og sine barn "du er min elskede kone, dere er mine elskede barn, som jeg er glad i". 1. Mosebok 12:1-3 - løftene var gitt til Abraham, og vi arver dem gjennom hans sønn. Dette åpner opp for konseptet om menneskekanaler. (https://fatheroflove.info/book/view/life-matters)

4. Det guddommelige mønsteret - Velsignelsen inviterer oss til å se på strukturen i velsignelsessystemet: at Faderen og Sønnen er ikke bare to vesener; de er kilden og kanalen for alle ting, som det står i 1. Korinterbrev 8:6. Dette blir linsen for hvordan vi observerer og ser alt, og hvordan vi leser Skriftene. (https://fatheroflove.info/book/view/the-divine-pattern-of-life)

5. Relasjonen og velsignelsen finner sitt klimaks i sabbaten. Det er på Sabbaten velsignelsen kommer i ekstra mål til oss. (https://fatheroflove.info/book/view/the-mountain-in-time)

6. Det guddommelige mønsteret åpnet opp for forståelsen om at de årlige Sabbatene er en kanal for den ukentlige Sabbaten. (https://fatheroflove.info/book/view/fountain-of-blessing)

7. Det guddommelige mønsteret åpnet deretter døren for vedtektene og rettsreglene som en del av velsignelsen. (https://fatheroflove.info/book/view/times-of-refreshing)

8. Det guddommelige mønsteret låste opp for de to paktenes kilde-kanal-forhold. (https://fatheroflove.info/book/view/removing-the-veil)

9. Paktene riktig forstått, presenterer et konsistent bilde av Gud, noe som krever at vi forstår Det gamle testamentes Gud som nøyaktig som Det nye testamentes Gud; at vi ser etter et konsistent syn på Gud slik Han uttrykker det i 2. Mosebok 34:7. (https://fatheroflove.info/book/view/agape)

Og denne sekvensen er for meg veldig, veldig viktig, for i "Christ's Object Lessons", side 415.4 - 415.5 står det:

"Det er misforståelser om Gud som innhyller verden i mørke. Menneskene er i ferd med å miste sin kunnskap om Hans karakter. Den er blitt misforstått og feiltolket. På denne tiden skal et budskap fra Gud forkynnes, et budskap som er opplysende i sin innflytelse og frelsende i sin kraft. Hans karakter skal gjøres kjent. Hans herlighets lys, lyset fra Hans godhet, barmhjertighet og sannhet skal skinne inn i verdens mørke. Det er dette arbeidet profeten Jesaja skisserer med ordene: 'O Jerusalem, du som kommer med gode nyheter, hev din røst med styrke, hev den, vær ikke redd; si til byene i Juda: 'Se, deres Gud!' Se, Herren Gud vil komme med en sterk hånd, og Hans arm skal herske for Ham; se, Hans lønn er med Ham, og Hans gjerning er framfor Ham.' Jesaja 40:9,10. De som venter på brudgommens komme, skal si til folket: 'Se, deres Gud!' De siste strålene av barmhjertig lys, det siste budskapet om barmhjertighet som skal gis til verden, er en åpenbaring av Hans karakter av kjærlighet. Guds barn skal manifestere Hans herlighet. I sitt eget liv og sin egen karakter, skal de åpenbare hva Guds nåde har gjort for dem."

Det siste budskapet om barmhjertighet er å åpenbare Guds karakter av kjærlighet. Dette er det siste budskapet; av alt det vi har begitt oss ut på, er dette det siste budskapet. Legg merke til at det står, det siste budskapet om barmhjertighet, som betyr at Guds karakter har vært skjult, har vært ikledd Satans attributter gjennom læresetninger om et evig brennende helvete, og andre mer subtile læresetninger. Men når Guds karakter åpenbares gjennom Hans Sønn, blir vi forandret ved å se den. Da kan vi bli fullstendig beseglet og forvandlet til Hans bilde. Men vi må kjenne Ham. "Dette er det evige livet, at de kan kjenne Deg, den eneste sanne Gud, og Jesus Kristus, Ham som Du har sendt." Og det må være et budskap om Hans kjærlighet.

Det jeg foreslår for dere her er ikke den eneste veien som må følges, men jeg legger frem for dere at denne sekvensen har åpnet en vei i mitt sinn for å komme frem til det spesielle punktet (Guds karakter).

Clicky